Saturday, December 11, 2010

Saya Mau Kawen!!

Amboi, gedik semacm je bunyi tajuk kali ni kan..


Bukan ape wei, aku tereksaited sekali nak kawen ni, sebab esok salah sorang kawan yang sebaya aku akan menikah..wah bestnye,,hehe ape yang best aku pun tatau..wee~
Dah ramai sebenarnya kawan aku yang kawen mase umur muda, ish kadang2 aku pun rase jeles gak, tapi apakan daya aku masih taklaku, masih belum ade yang sudi masuk meminang,,=hehe

Alaa, kali ni kawan sekolah rendah aku, suaibah nama dia, dah bertemu jodoh dengan jejaka pilihan hati, cewah.. bermula dengan asyikin aka kaklong, then rohayu, jamilah, then suaibah pulak. Kalu taksilap aku suaibah ni tengah belajar kat UTM, cantik orangnye, yelah mungkin sebab pompuan kot, ok je kawen awal..yelah, dapat suami kaya kan da tak keje pon tak ape kan..kalau laki..takde kerje bagus, jangan harap la nak laku, pompuan sekarang ni materialistic yang amat. Antara ramai2, kaklong la paling awal kawen, lepas SPM kalu taksilap aku. Then wakil lelaki lak, Ibrahim aka bohim kawen awal tahun baru2 ni.. sori bro aku takdapat pegi kenduri rumah ko aritu, tapi aku da kenal wife ko,hihi~

Tak sangka cepat benar masa berlalu, macam baru semalam je kami bersekolah rendah same2, sekarang ni sume dah jadi orang tua. Aku ingat lagi dulu misi yang datang cek gigi kat sekolah selalu je kene sumpah maki ngan kaklong depan2, then die meraung kuat2 sampai satu sekolah dengar n die lari balik ke rumah. Kaklong memang takut dengan jarum n misi. Tapi sekarang,kaklong  da ade 2anak dah,pergh.n aku yakin die dah tak takut misi lagi...hehe

Rohayu n jamilah plak, selalu kena kacau dengan adnan aka matnan. Sampai gaduh dan nangis2.. mase zaman sekolah dulu matnan memang gangster, banyak kali gak aku sempat bertumbuk dengan matnan. Pernah sekali mase darjah lima kami bertumbuk mase kelas KAFA, ustazah Rohaizah mase tu takdapat buat ape2. Tapi memang kawan2 menyebelahi aku mase tu sebab aku budak baik.kekeke~, siap pengawas sekolah lagi, tapi bertumbuk tetap diutamakan hehe.. tapi yang bestnye esoknye kami pergi sekolah same2 dan masing2 mata lebam: sebab kena tumbuk dan sebab menangis juga. Biasala budak2 kan,  gaduh sekejap je.
Bohim plak lain ceritanye, dia nakal jugak, tapi dia tak kacau orang macam matnan ni. Bohim ni macam rapat jugak ngan aku dulu, die memang selalu datang rumah aku. Kami mengaji Quran dengan tokguru yang same. kami ponteng kelas BI dan pegi mandi sungai same2 then kene rotan same2 dengan semua budak laki kelas kami..Kami panjat dan tidur atas pokok sentul same2, tapi die sorang je yang jatuh pokok sebab dahan patah,hihi..

Apa apa pun, selamat pengantin baru untuk suaibah. Bagi kawan2 yang dah berkahwin, semoga berbahagia sampai ke akhir hayat, dunia akhirat. Pada yang masih menunggu macam aku ni, keep waiting, hehe tapi seeloknye belajar dulu sampai habis, sampai PhD mungkin, then kawenlah berape kali nak kawen pon,hee yang penting bahagia, aman damai dan adil. . PEACEEEE!!!


Alumni  SKLK2,(’99-‘02)
~TAM MAT~

5 comments:

  1. BONGek...(xde yg sudi meminang) hahahahahah -ash

    ReplyDelete
  2. ash jeles..ahaha

    aimi: lololo, stakat nak mkn nasik minyak xyah tunggu kawen, bleh cari kat kedai mamak maaa..hee~

    ReplyDelete
  3. kenape plak ak jeles...as a fren..ak nak gitau yg kau tu buat2 xde aweks...
    KONON!..
    hahahaha..dont give up BRO! chayok2...hahahaha -ash

    ReplyDelete
  4. haha, yoyok je ko ni ash..haha

    ReplyDelete